Det går att sätta många etiketter Hammerdal. ”Tryggt och trevlig” är en bra beskrivning. ”Naturnära” är en annan. Om det är positivt eller negativt beror ju lite på intresse. Det är inte alla som gillar att det står älgar och björnar i skogsbrynet eller att det tar en halvtimme extra att handla för att man blev tvungen att stanna och prata både vid fruktavdelningen och frysdisken. Men det som är lite spännande med Hammerdal är att det finns så gott om företagsamma och engagerade människor. Är det någon som andas om nedläggning bildas genast ett kooperativ eller ett aktiebolag. Och behövs det en sporthall så bygger man en, så enkelt är det!

Just nu är vi 2601 invånare,  242 företagare och 282 skolbarn. Och fler kan det bli!

Här finns det gott om plats för idérika och driftiga människor som kan ta vara på Hammerdals fördelar.
   

 

     

 

Hälsa
 
Skola
 
Nyinflyttad
     
 

Fram till årsskiftet 2012 drivs hälsocentralen Utrikeshälsan av Hammerdalsborna själva, via ett bolag. Sedan tar Nya Närvården över.

Företagshälsovården Strömsunds-hälsan har mottagning och träning i Hammerdal. Och så har vi Folktandvård och flera privata massörer, sjukgymnaster och fotvårdsspecialister.

Utrikeshälsan
Folktandvården

Strömsundshälsan

 
     
 
     
  Inne i själva samhället finns en skola och två skolbyggnader. Den heter Grevåkersskolan och har cirka 280 elever från förskolan till nian. Det finns även två dagis i Hammerdal och ett i Fyrås.
Mer fakta och kontaktuppgifter på kommunens hemsida, klicka här.

 
 


 

 
 
     
 
 
 


Hitta rätt i Hammerdal